پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
آموزش کاهش اضطراب با کمک ذهن
نوشته شده در پنج شنبه 2 مرداد 1399
بازدید : 725
نویسنده : امین پارسیان

آیا می دانستید که ذهن شما همانطور که می تواند یک دوست قدرتمند برایتان باشد، در موقعیت های استرس زا می تواند مانند یک دشمن نیرومند عمل کند؟ شیوه های ساده درمان شناختی رفتاری مبتنی بر ذهن آگاهی (CBT) می تواند به ذهن شما در آموزش کاهش اضطراب و تغییر افکار اضطراب آور کمک کند.

اگر به چیزهایی که ذهن تان را فعال نگه می دارد توجه کنید، می بینید که ذهن شما به طور مداوم داستان هایی را برایتان می سازد. به عنوان مثال، ذهن شما ممکن است برایتان این داستان را روایت کند که “اگر من به کرونا ویروس مبتلا شوم، در نهایت به ونتیلاتور (دستگاه تنفس مصنوعی) احتیاج پیدا خواهم کرد.” کاملا بدیهی است که این فقط داستانی است که ذهن شما ساخته، چرا که هیچکدام از ما نمی توانیم پیش بینی کنیم که بدن مان چگونه به ویروس واکنش نشان خواهد داد.

بیشتر اوقات شما احتمالاً افکاری مانند داستان هایی که مغزتان می سازد را به رسمیت نمی شناسید، این یکی از بزرگترین ترفندهای ذهن است. افکار ترسناک مانند مثال بالا می توانند از قالب داستان خارج شده و بر روی فرد تاثیرات منفی بر جای بگذارد و باعث شود احساسات اضطراب آوری را تجربه کند. بنابراین اولین قدم برای آموزش اضطراب کمتر به ذهن، شناخت داستان هایی است که ذهن به شما می گوید.

بخش بزرگی از آنچه تشخیص افکار اضطراب آور ما را دشوار می کند، این است که ما اغلب در این افکار گم می شویم و کاملاً به آینده متمرکز می شویم. از این گذشته، اضطراب مربوط به آینده است، و این آینده همان جایی است که این افکار، توجه مان را به خود جلب می کنند. تمرین ذهن آگاهی می تواند یک بخش اساسی در شروع شناخت داستان های ذهن باشد زیرا آگاهی ما را به آنچه در همین لحظه اتفاق می افتد، باز می گرداند.

به جای اینکه روی پیش بینی های ترسناکی که فکرمان ساخته تمرکز کنیم، می توانیم تمرکزمان را روی افکاری بگذاریم که در همین لحظه ذهن ما را تسخیر کرده اند. در نتیجه می توانیم چیزهایی که ذهن مان به ما می گوید را بهتر بشنویم.

علاوه بر این، تمرین ذهن آگاهی به ما کمک می کند تا به جای اینکه 100 درصد با این افکار ارتباط برقرار کنیم، از آن ها فاصله بگیریم. در این شرایط می توانیم این افکار را از خودمان جدا بدانیم و قطعا درک این موضوع که لزوماً صحیح نیستند آسان تر می شود.